Gezond in Midden-Drenthe

GEZOND IN MIDDEN-DRENTHE

Infographic GIMD

In 2019 werd het team ‘Gezond in Midden-Drenthe’ in het leven geroepen. De leden zetten zich in voor een gezonde leefstijl. Wat dat precies inhoudt en welke doelgroepen zij ondersteunen? Dat zie je op de infographic die ik voor hen maakte!

Jongerendebat

GEMEENTE
MIDDEN-DRENTHE

Jongerendebat

Midden-Drenthe werkt aan een Omgevingsvisie. Via een enquête en straatinterviews vroeg de gemeente inwoners om mee te denken over de Midden-Drentse toekomst. Hoewel er veel reacties waren, bleef de input van jongeren nagenoeg uit. Om ook de jeugd te betrekken organiseerde ik een jongerendebat.

Flyer Nadieh

HAIR BY NADIEH

Webteksten

Na ruim tien jaar ervaring opende Nadieh haar eigen kapsalon: Hair by Nadieh. Een plek waar zowel mannen, vrouwen als kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen. Een plek waar klanten zich goed voelen. Waarom Nadieh zo goed is in wat ze doet? Bekijk haar website zou ik zeggen! Ik schreef de teksten.

Smallingerland besmet door gastheerschap-virus

NVVB

Smallingerland besmet door ‘gastheerschap-virus’

‘Hostmanship’ wordt wel eens uitgelegd als: iemand behandelen zoals je zélf behandeld wil worden. Bas Langezaal, naast teamleider van het servicecentrum tegenwoordig ook ‘gastheerschapcoach’ bij de gemeente Smallingerland, is het daar niet mee eens: “Hostmanship draait erom dat je iemand behandelt zoals diegéne behandeld wil worden.” Voor het B&R magazine van de NVVB interviewde ik Bas over het ontwikkeltraject dat de afdeling Publiek ingrijpend veranderde.

Welzijnswerk Midden-Drenthe

WELZIJNSWERK
MIDDEN-DRENTHE

Communicatie & PR

De communicatiemedewerker van Welzijnswerk Midden-Drenthe ging met zwangerschapsverlof. Ze vroegen mij of ik haar taken in die periode over wilde nemen. Graag natuurlijk! Bijna vier maanden werkte ik met veel plezier twee dagen in de week bij deze fijne organisatie.

Folder respijtzorg

GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE

Folder respijtzorg

Respijtzorg. Wat is het, voor wie is het bedoeld en waar kan ik het halen? Voor de gemeente Midden-Drenthe ontwikkelde ik een nieuwe folder over respijtzorg: herkenbaar, prettig leesbaar, beknopt en toch voldoende informatief. Ik schreef de tekst en verzorgde de lay-out.

De Toekomst Begint Nu

DE TOEKOMST BEGINT NU

Webteksten

Arthur Dallau en Patrick Nelen: vernieuwend, verbindend en veranderaars in hart en nieren. Deze twee bevlogen mannen richtten onlangs ‘De Toekomst Begint Nu’ (DTBN) op; een aanpak waarmee ze publieke organisaties voorbereiden op de toekomst. Ik had de eer om hun webteksten te schrijven. De webteksten laten niet alleen zien wát deze heren doen, maar ook waarom ze zo goed zijn in wat ze doen.

Digitale creatieve industrie


GEMEENTE HILVERSUM

Artikel Digitale Creatieve Industrie

Onlangs deed de de digitale creatieve industrie massaal een oproep aan het kabinet om de digitalisering in Nederland te stimuleren. Naar aanleiding daarvan dook ik voor (mediastad) Hilversum in de wereld van de creatieve content industrie. Ik vroeg een aantal ondernemers uit deze sector waar zij tegenaan lopen en wat er volgens hen veranderd moet worden. Het artikel is aangeboden aan diverse media, waaronder landelijke dagbladen en digitale platforms.

Allround Care


ALLROUND CARE

Webteksten

Twee ervaren mannen uit de zorg richtten onlangs Allround Care op; een bureau dat bemiddelt tussen zorginstellingen en flexwerkers. Met veel plezier schreef ik de teksten voor hun website. Ze laten zien wat Allround Care doet én wat hun diensten zo uniek maakt.

HK op poleposition


NVVB

HK op Poleposition

In oktober 2016 reisde ik af naar de gemeente Hollands Kroon voor de lancering van ‘Poleposition:’ het verhaal van drie gedurfde veranderaars die het onorthodoxe besluit namen om binnen de gemeente te gaan werken met zelfsturende teams. Het artikel verscheen in het decembernummer van B&R (vakblad van de NVVB).

Folder 18-jarigen

GEMEENTE HILVERSUM

Folder 18-jarigen

Als je 18 wordt veranderen er een aantal zaken; je mag stemmen en zorgtoeslag of studiefinanciering aanvragen, autorijden, maar ook een telefoonabonnement afsluiten of je inschrijven voor een woning. Dit is leuk, maar het brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. Om jongeren hierop te attenderen stuurt de gemeente Hilversum een folder naar elke jongere die de leeftijd van 18 jaar bereikt. Ik schreef de foldertekst!

Gemeente Hilversum


GEMEENTE HILVERSUM

Buurtbrief

De gemeente Hilversum introduceerde onlangs de Buurtbrief: een nieuwsbrief over inspirerende burgerinitiatieven, die intern en onder professionals van maatschappelijke organisaties wordt verspreid.Voor de eerste uitgave sprak ik verschillende professionals over burgerkracht in de gemeente Hilversum. Bekijk hier de interviews met Jolai van der VegtRene ten TeijeAnnelene Ammerlaan, Jaco Huisman en jeugdboa’s Sebastiaan en Patrick.

Burgerzaken & Recht

NVVB

WTI Special

B&R (Burgerzaken & Recht) is het vakblad van de NVVB. Het blad verschijnt zes keer per jaar en heeft een oplage van 2400 exemplaren. Ik schreef de interviews voor de WTI special (Werkgroep Tegengaan Identiteitsfraude) in het decembernummer van 2015.

De Familieziel


BUREAU BESCHERMJASSEN

Organisatie boekpresentatie

In november 2013 brachten Kitlyn Tjin A Djie en Irene Zwaan het boek ‘De Familieziel‘ uit. Ik organiseerde de boekpresentatie voor ruim 160 gasten in de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam. Stand-up comedian en presentator Howard Komproe praatte het programma met zang, dans en mooie verhalen over familie en vriendschap aan elkaar.

Zorgen voor elkaar


STAMM

Zorgen voor elkaar

Ik schreef de teksten voor het e-book ‘Zorgen voor elkaar,’ een publicatie over migranten mantelzorgers. Welke factoren maken de zorgtaken voor deze doelgroep extra zwaar? En welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor hen? Veel informatie met een beknopte en pakkende tekst.